جزوه ی مفاهیم نظری آزمایشگاه گیاهان آبزی، کاوش 3 (خزه ها / بریوفیت ها) گیاهان، اولین چرخه تولید مواد غذایی هستند. آنان با جذب نور و گازکربنیک از محیط، عمل فتوسنتز انجام می دهند. نتیجه این فرایند، تولید اکسیژن است. این عمل در طی شب و در مدت زمان تاریکی، بالعکس می شود. این قاعده در مورد گیاهان آبزی نیز صادق است. گیاهان آبزی با جذب نوراگرچه آن نور مصنوعی باشد – و گرفتن گاز کربنیک از محیط آب، تولید اکسیژنمی نمایند. این فرایند نقش بسیار حیاتی در تامین اکسیژن آب جهت تنفسماهیها و در کل، آبزیان دارد. خزهها: خزه ها، گیاهانی هستند دارای ۱۲ هزار گونه متعلق به شاخه خزهتباران (Bryophyta). این گیاه کندرشد از نخستین گیاهان زمینی بهشمار میآید و اندام (ساقه و ریشه و برگ) ندارند بلکه ساختارهایی شبیه به آن دارند.خزهها به وسیله هاگ تولیدمثل میکنند. این گیاهان ساختارهای عمودی ساقهمانند دارند. خزه ها فاقد آوند اند و از طریق اسمز سلولی آب را در سلول ها منتقل می کنند. خزه گیان که در زمینهای مرطوب می رویند معمولاً با جلبکهای داخل استخر ها و رودخانه ها اشتباه گرفته می شوند. هر چند که این گیاهان برای انسان چندان مغذی نیستند ولی غذای عمده گلههای گوزن شمالی که منطقه را تحت سلطه خود دارند تشکیل میدهد. موارد کاربردی بسیاری از این گیاهان از جمله: تاثیرات ضدمیکروبی، بیومونیتورینگ آلودگیهای هوا، خاک و آب، جلوگیری از فرسایشها، غذای دام و طیور و ... از آنها در دنیا شناخته شده است. نوعی خزه به نام اسفاگنوم یا پیت دارای استفاده های گوناگونی میباشد. خزهها گیاهانی هستند که به طور گروهی میرویند و گاهی تشکی نرم و مخمل مانند و گاهی فرشی گسترده پدید میآورند.به ندرت میتوان خزهای را تنها پیدا کرد.در جنگل مانند فرشی سبز رنگ روی خاک مرطوب گسترده میشوند، روی قطعه چوبهای در حال پوسیدن را میگیرند و در قسمت پایین پوست درخت ها میرویند.بهترین موقع برای دیدن خزهها اول بهار است، یعنی وقتی که سایر گیاهان آنها را نمیپوشانند. و همچنین اسپوروفیت های خزه در فروردین و اردیبهشت مشهود است. در این بخش جزوه ی مفاهیم نظری درس گیاهان آبزی ، کاوش 3 در 5 صفحه برای شما عزیزان قرار داده شده است.
© Copyright 2016. Mohammad Sadegh Adib Sereshki